Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

MCT olie kopen?

MCT olie is een supplement dat volledig uit olie bestaat. Deze oliesoort is afkomstig van kokos, palm of palmpitolie en bevat alleen de olie met de een bepaalde lengte van het vetzuur. Dit zijn de zogenoemde middellange keten vetzuren (C6 – C12). Het is een van de populairste supplementen voor het ketose dieet.

Waar zitten MCT vetzuren in?

KokosnootDe vetzuren met een middellange keten zijn te vinden in MCT olie maar ook in beperkte mate in andere voedingsmiddelen. Zo zijn deze vetten ook aanwezig in palm- en kokosolie. De MCT olie die je als supplement koopt is zelfs afkomstig uit deze oliën, voornamelijk uit palmolie. Verder zijn MCT vetzuren te vinden in boter, kaas, volle melk en volle yoghurt.

Hoe neem je MCT olie?

De MCT olie is heeft een neutrale smaak waardoor je het aan veel voedingsmiddelen kunt toevoegen. Het kan gemengd worden met magere kwark of samen met eiwitpoeder in een eiwitshake. Doordat het een neutrale smaak heeft proef je er vrijwel niets van. Dit maakt het MCT olie supplement geschikt voor een groot aantal doeleinden. Zo wordt het vaak samen met grasboter gebruikt als onderdeel van Bulletproof koffie of als dressing voor salades. Het is geen vervanging van een gezond eetpatroon maar een aanvulling. Koken of frituren is niet mogelijk met MCT olie.

Hoeveel per dag nemen?

Het wordt aanbevolen wordt om niet meer dan 3 doseringen per dag te nemen. De gebruikelijke dosering is 1 eetlepel (15ml). Als je de MCT olie nog niet eerder gebruikt hebt begin dan met 0,5 eetlepel per dosering. Dit geeft je de mogelijkheid om te controleren hoe je erop reageert.

Belangrijke opmerkingen: de aanbevolen aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Niet opslaan in bereik van kinderen. Bewaar het product op een droge plaats, beschermd tegen licht en bij kamertemperatuur (15 °C – 25 °C). Een voedingssupplement zoals MCT olie is geen vervanging van gevarieerde voeding.