Sorteren op:
Toon:
 • Calcium Magnesium

  0 out of 5
  (0)

  De Calcium Magnesium capsules van Best Body Nutrition bevatten calcium- en magnesiumcarbonaat van een hoge kwaliteit. Deze twee mineralen staan ook wel bekend als elektrolyten. Het zijn beiden essentiële mineralen die alleen via voeding of supplementen toegediend kunnen worden.

  • Geschikt voor ketogeen dieet
  • Calcium én magnesium
  • 100 capsules per verpakking
  • 25 doseringen (4 capsules per keer)
  9.95
 • Future Omega 3

  0 out of 5
  (0)

  De Future Omega 3 capsules van Best Body Nutrition bevatten hoge kwaliteit visolie met een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde omega 3 vetzuren. Eén portie van twee capsules bevat 260 mg omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren zijn essentieel voor het menselijk lichaam. Het lichaam is niet in staat om deze zelf te produceren; ze dienen uit je voeding of uit supplementen te komen.

  • Geschikt voor ketogeen dieet
  • Essentiële omega 3 vetzuren
  • 120 capsules per verpakking
  • 60 doseringen (2 capsules per keer)
  10.95

Keto vitamines en mineralen

Veel mensen nemen supplementen om het gemis aan bepaalde vitamines en mineralen in de voeding aan te vullen. Dit geldt niet alleen voor mensen die gezond willen leven, maar ook voor degenen die ketogeen leven. Een ketogeen dieet is in de basis gezond als het in alle benodigde voedingsstoffen voorziet. Bij het ketogeen dieet worden minder koolhydraten gegeten, veel minder dan bij een “normaal” eetpatroon zoals de meeste Nederlanders dat gewend zijn.

Het gevolg

Wat er gebeurt als iemand veel minder koolhydraten eet is dat er in het begin veel gewichtsverlies is. Dit komt doordat dit eetpatroon ervoor zorgt dat het lichaam vocht laat verliezen en belangrijke elektrolyten zoals natrium, kalium en magnesium. Deze elektrolyten helpen bij het reguleren van de vochtbalans maar ook het bij het controleren van de bloeddruk en veel andere functies in het lichaam. Het verlies aan deze stoffen kan opgevangen worden door supplementen als de voeding niet voldoende in deze stoffen voorziet. Maar dit neemt niet weg dat gevarieerde evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl altijd belangrijk zijn, en een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Tekorten aan vitamines en mineralen?

Bij ieder dieet waar in de calorieën gesneden wordt en er minder wordt gegeten, is er het risico dat je veel van hetzelfde eet. De variatie wordt minder en dit kan het gevolg hebben dat je minder vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit geldt ook voor het ketogeen dieet als je niet voldoende varieert in de soorten voeding die je tot je neemt. Om te voorkomen dat er tekorten ontstaan is het essentieel om te blijven wisselen van voedingsmiddelen zodat je continu nieuwe bronnen aanspreekt. Zelfs tijdens het ketogeen dieet is het mogelijk om te variëren in wat je eet; je hebt immers nog altijd de keuze uit gezonde vis, vlees, groenten, noten, zaden, oliën, zuivelproducten en meer.

Op de lange termijn

Een simpel multivitamine supplement kan helpen om de vitamines en mineralen aan te vullen maar ook magnesium, calcium, natrium (zout) en kalium zijn stoffen die je aan kunt vullen tijdens het ketogeen dieet. Gelukkig hebben wij veel van de belangrijkste supplementen in ons assortiment om je te voorzien van de nodige mineralen en vitamines tijdens het ketodieet.

Belangrijke opmerkingen: de aanbevolen aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Niet opslaan in bereik van kinderen. Bewaar het product op een droge plaats, beschermd tegen licht en bij kamertemperatuur (15 °C – 25 °C).