Wat meten de teststrips?
De ketose teststrips bieden een snelle en makkelijke manier om de aanwezigheid van ketonen in de urine vast te stellen. De strips meten de aanwezigheid en concentratie van acetoacetaat. Dit is één van de ketonen dat bij aanwezigheid in de urine informatie kan leveren.

Wat betekenen de kleuren op het potje?
De kleuren op het potje kun je gebruiken als referentie om te bepalen hoeveel ketonen in je urine aanwezig zijn.

Wat betekent trace 0.5, small 1.5, moderate 4.0 en large 8.0, 16?
Deze termen tonen aan hoeveel ketonen in je urine aanwezig zijn tijdens de test. Als je wilt weten of je in ketose bent dan is iedere verkleuring positief. Let op bij een ketonen gehalte hoger dan 8 als resultaat, dit kan betekenen dat er teveel ketonen in het lichaam aanwezig zijn. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Moet ik op de strip plassen?
Het is mogelijk om op de strip te plassen maar dit kan ertoe leiden dat het testgebied deels oplost. Plassen in een potje wordt aanbevolen om dit te voorkomen.

De strips verkleuren niet?
Het is mogelijk dat de strips niet verkleuren tijdens het testen. Dit betekent dat je niet in ketose bent en er geen ketonen aanwezig zijn in de urine.

Hoelang zijn de strips houdbaar?
De strips zijn in een ongeopend potje tot twee jaar houdbaar. Eenmaal geopend zijn de strips maximaal 2 maanden houdbaar.

Welke kleur moet ik nastreven?
Als je doel is om in ketose te raken dan is iedere verkleuring voldoende. De verkleuring op de strip wordt donkerder als er meer ketonen aanwezig zijn in de urine.

De strips verkleuren niet meer?
Als je langer in ketose bent dan past je lichaam zich hierop aan en komen minder ketonen in urine terecht. Dit kan ertoe leiden dat er geen ketonen in de urine gemeten worden maar je nog wel in ketose bent.

Betekent een donkere kleur meer vetverbranding?
Een donkere kleur van de strips betekent niet dat je meer vetten verbruikt. Je bent in ketose of niet.

Wanneer moet ik de strips gebruiken?
Het wordt aanbevolen om niet de ochtendurine te testen. Voor de rest van de tijd maakt het niet uit wanneer je de test uitvoert. Je kunt de test zo vaak uitvoeren als je wilt.